close
Social

INALTAREA DOMNULUI – ZIUA EROILOR

Dragii mei,

Inaltarea cu trupul la cer este o marturie a faptului ca omul a fost creat pentru vesnicie, caci Fiul nu Se infatiseaza Tatalui numai ca Dumnezeu, ci si ca Om.

Hristos prin Inaltarea Sa, nu arata doar unde trebuie sa ajunga omul, ci se face cale si putere, ca omul sa ajunga la aceasta stare. El sade pe tronul dumnezeiesc al slavei, dar si locuieste in inima celor ce-L iubesc. Asa putem intelege paradoxul: Hristos este inaltat si in drum spre inaltare cu fiecare dintre noi.

Sarbatoarea Inaltarii Domnului a fost consacrata si ca Zi a Eroilor. In aceasta zi, in toate bisericile din tara si strainatate se face pomenirea tuturor eroilor romani cazuti de-a lungul veacurilor pe toate campurile de lupta pentru credinta, libertate, dreptate si pentru apararea tarii si intregirea neamului.

Ma gandeam cu MARE AMARACIUNE IN SUFLET ce spun acum toti acesti eroi despre noi? EI si-au dat viata ca sa mai avem credinta ortodoxa, sa avem o tara, sa avem o limba.

Si noi??

Vrem Yoga, facem misto de Biserica, ne vindem pe 3 lei si suntem in stare sa-l omoram pe cel de langa noi pentru NIMIC.

Ce o sa le spunem noi Eroilor pe care maine ii vom pomeni? Cum o sa stam noi la judecata langa ei? Ce am facut noi in comparatie cu ei?

Hristos cel inaltat CU TRUPUL la Cer sa se milostiveasca de noi!

HRISTOS S-A INALTAT!!!
BUCURATI-VA EROILOR ROMANI!!!
VESNICA VOASTRA POMENIRE!!!

(Cătălin Rusu)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.