close
ActualitatePromovateTabăra SculpturăVideo

Închiderea ediției a IV-a a Taberei de Sculptură Monumentală Contemporană2021

 

Astăzi, 20 Noiembrie 2021, în Parcul Municipal Ploiești Vest, a avut loc închiderea ediției a IV-a a Taberei de Sculptură Monumentală Contemporană.
În parteneriat cu Primăria Municipiului Ploiești, Casa de Cultură ”Ioan Luca Caragiale” a Municipiului Ploiești și UAP filiala Ploiești, Parc Municipal Vest, TCE, SGU, Filarmonica ”Paul Constantinescu Ploiești, teatrul ”Toma Caragiu” Ploiești, la inițiativa asociației 24PHarte și sub înaltul patronaj al Ministerului Culturii a avut loc ediția de anul acesta a Taberei de Sculptura Monumentala cu tema Reziliența – concept simbolic și inspirativ ca etapa decisivă privind fondarea Muzeului de Artă Contemporană în Aer Liber. 

Anul acesta, sculptorii Dan Daniel (Oradea), Vlad Dumitriu (Câmpina) și Valentin Vârtosu (București) au folosit andezit pentru lucrări ce vor rămâne în patrimoniul Municipiului Ploiești.  

La final, inspirați de moment, au recitat poeta Ema Petrescu și sculptorul Alfred Dumitriu.

 

Proiectul cultural al asociației 24PHarte are ca scop înfiintarea Muzeului de Artă Contemporană în Aer Liber.

 

Nu există patriotism fără patrimoniu.

Vezi interviu cu Alexandru Petrescu aici.

Marian Dragomir, Alice Neculea, Dan Daniel, Valentin Vârtosu, Vlad Dumitriu, Horia Popovici și Florin Manole
Livia Dimulescu
Tags : ploiestirezilientasculpturatabara

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.