close
PromovateRomânia Mare

ISTORIE ROMÂNEASCĂ – TUDOR VLADIMIRESCU

 

– Poporul care își uită istoria și strămoșii, riscă să fie șters din cartea neamurilor lui Dumnezeu.

– 27 MAI 1821 A FOST UCIS MIȘELEȘTE ȘI ARUNCAT ÎNTR-O FÂNTÂNĂ TUDOR VLAVIMIRESCU, CONDUCĂRORUL REVOLTELOR ȚĂRĂNEȘTI ȘI A PANDURILOR DIN CÂMPIA DE LA PADEȘ.

– În urmă cu 200 de ani avea loc asasinarea unui mare erou, în persoana lui
TUDOR VLADIMIRESCU, al cărui păcat a fost acela de a dori libertatea și fericirea românilor, dominați și subjugați de domniile fanariote și de Înalta Poartă.

– A dorit independența țării sale, lucru care pe atunci, se pedepsea cu moartea.

– Astăzi suntem pedepsiți cu nepăsarea și indiferența tuturor românilor, preocupați doar de interesele personale și mărunte, de ziua de mâine, lipsiți de demnitatea națională, dezinteresați de valorile naționale și culturale, de tot ce înseamnă istorie și ethos românesc.

” – Tudor Vladimirescu a fost omorât noaptea, la marginea orașului Târgoviște, sub geana dealului de sub care priveghează mănăstirea cu rămășitele pământești ale lui Mihai-Vodă.

– Călăii au fost 3 ostași năimiți și trădători, care nu stătuseră niciodată în fața dușmanului.

– L-au ciopârțit cu iataganele la ceasurile de noapte, când fac isprăvi tâlharii, în ziua de 27 mai 1821 și l-au aruncat într-o fântână.

– “Țăranul acesta Tudor, făcuse un mare păcat, voise ca țara lui să aibă parte de fericire, putere și libertate alături de toți săracii neamului acesta românesc”.(Nicolae Iorga).

– Veșnică odihnă marilor martiri ai neamului nostru românesc!

(Părintele Calistrat)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.