close
Agenda culturală

LA ZĂNOAGA, O BIBLIOTECĂ PENTRU COPII DONATĂ DE FUNDAȚIA MELIOR

De data aceasta, cărțile au ajuns la o mică școală din satul Zănoaga, județul Prahova.

Priviți-i cu luare aminte pe-acești copii, care nu se dezlipeau de noi, îmbrățișându-ne și care nu se mai săturau răsfoind cărțile de-abia primite în dar. Sunt mai multe imagini, fiecare dintre ele spune câte o poveste despre speranță, despre nevoia de iubire, despre importanța cărților în viața copiilor, întru redescoperirea armoniei. Priviți mai curând aceste fotografii, decât reluarea în buclă a tristelor dezbateri anuale despre revoluția de-acum 30 de ani, care a lăsat în urmă după tăvălugul nemilos al sacrificiului suprem peste o mie de morți și foarte mulți răniți, pentru ca noi să putem fi liberi, azi. Mulțumim inimoaselor gazde de la Școala Zănoaga.

Mulțumim Blanca Trandafir și tuturor celor implicați în organizare. Sidonia Călin și cu mine îi mulțumim în mod special scriitoarei Ioana Nicolaie pentru invitația de a le vorbi copiilor din Zănoaga despre cartea noastră, „Oul care zboară”, la Atelierul Fantastic. Ioana Nicolaie este inima și sufletul incredibilului proiect Biblioteca Melior, ajuns azi la cea de-a 11-a ediție.

Felicitări, Fundația Melior!

(Ioan Mihai Cochinescu)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.