close
Cronică

Lansare carte: „Case, străzi și oameni din Ploieștiul de altădată”

Asociația pentru Educație și Dezvoltare Urbană are plăcerea de a vă invita la lansarea volumului „Case, străzi și oameni din Ploieștiul de altădată”. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 16 decembrie 2017, de la ora 16.00, la Muzeul Județean de Artă „Ion Ionescu-Quintus” din Ploiești.
Alături de noi vor autorii volumului, cu care vom vorbi despre ce înseamnă Ploieștiul pentru ei și care sunt amintirile și poveștile care îi leagă de locul unde s-au născut sau au locuit.
Cel de-al doilea volum al colecției „Memento” reunește istorii uitate sau niciodată știute ale Ploieștiului de altădată: veți intra în case pe care le întâlniți în drumul vostru zilnic, vă veți plimba pe străzi azi dispărute sau mult schimbate ori veți cunoaște oameni care au trăit, au iubit și au suferit în orașul „aurului negru” ori departe de el, neîncetând însă să-l poarte în gânduri. În cele unsprezece povești veți afla despre dramele deportării membrilor comunității germane, despre spaima confiscării casei construite în ani de trudă, despre experiența bombardamentelor și a cutremurului celui mare, dar și despre reușita primului festival de jazz din România, despre emoțiile primei zile de școală și ale revederii orașului demult părăsit sau despre micile bucurii cotidiene ale deceniilor trecute, din care nu lipseau plimbarea pe Bulevard, înghețata de un leu sau filmele văzute pe furiș la cinematografele orașului.
Colecția „Memento” cuprinde volume colective și individuale care recuperează povești și amintiri ale orașelor din alte vremuri și ale locuitorilor acestora. Fie că e vorba de istorii personale sau biografii, cărțile păstrează și împărtășesc cititorilor secvențe dintr-un trecut care fascinează și ademenește.
Parteneri ai evenimentului: Muzeul Județean de Artă „Ion Ionescu-Quintus”, Sorin Petculescu – Fotografie Comercială și Liviu Vasile Photography
Concepție și realizare grafică a copertei: Cătălina Ruxandra Gherghinoiu

Tags : Casestrăzi și oameni din Ploieștiul de altădată

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.