close
Actualitate

Lansarea celei mai recente cărți a lui T. Baconschi la Librăria Elstar, Câmpina

Orice lansare de carte în prezența dlui Teodor Baconschi este un festin intelectual greu de egalat.

Așa ca am fost foarte fericit să mijlocesc cea de a treia descălecare a excelenței sale în

Câmpina și a doua lansare în minunata librărie Elstar, care încurajează educația și cultura, atât de deficitare în lumea românească de astăzi.

”Am încercat să marchez și eu Anul Centenarului cum am putut, de exemplu, când doar ne pregăteam să asistam la transferul puterii în interiorul dinastiei ceaușiste. Dar vedeți cum funcționează destinul, iar Dumnezeu este stăpânul istoriei.

Este drept, o carte destul de personală, pentru că Laurențiu-Ciprian Tudor, prin insistența lui, m-a făcut ca uneori să las garda jos și să mă avânt pe acest tărâm personal, chiar dacă nu sunt adeptul stilului autoreferențial. Nu îmi plac autorii obsedați de ei. Până la urmă, acest volum este și un bilanț. Ajungem la acea etapă din viață, când este necesar unul, o inventariere a darurilor pe care mi le-a oferit Dumnezeu.

Apare și o mică notă testamentară, chiar dacă trebuie să recunoaștem că este foarte greu să trăiești cu această viziune testamentară, mai ales în aceste timpuri atât de stresante și dinamice. Este drept, că această carte poate fi citită și pe bucăți, fragmentar, având în vedere că este formată din 365 de paragrafe formate din întrebări/răspunsuri distincte, dar eu aș prefera să fie lecturată de la început până la sfârșit, căci este un jurnal de idei.

Aș zice că este și un bun ghid pentru lumea de azi, dar și o formă de recul, te dai puțin în spate și privești unde te afli”, a subliniat autorul.

(Codruț Constantinescu)

 

 

 

 

 

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.