close
Creștinătate

LOZINCI NEOMARXISTE LA CRESTINUL ORTODOX

„Trebuie oricand sa fim buni, toleranti etc si nu fanatici, habotnici etc”

Dragii mei,

La Prodromul se afla o icoana facatoare de minuni a SF. Ioan Botezatorul. Mi se pare cea mai buna icoana a sa. Il reprezinta asa cum era. Plin de MANIE SFANTA.

Au! Au! O sa sara la beregata neomarxistii. Cum sa fie mania ceva sfant? Si o sa-ti repete vorbe ca lozincile de mai sus.

Este mania care vine din dragostea pentru Dumnezeu si pentru aproapele. ACESTEA SUNT PORUNCI nu chestii optionale.

Daca ar veni acum Sf. Ioan si ar urla in piete cum facea el in vremea lui : PUI DE NAPARCI, PUI DE VIPERE, DESFRANATILOR !!! si altele asemenea ar sarii ca arsi cei imbibati de politically correctness.Intolerantuleee!! – ar zice ei.

Nu ma ingrijoreaza asta ci faptul ca unii care merg la Biserica au senzatia ca da bine sa faci pe tolerantul ca si crestin. Si asta referitor la poruncile Domnului.

Faptul ca-i spui unuia ca e bolnav duhovniceste e de bine, E rau sa nu-i spui. Alfel nu o sa poata si el sa vrea sa se schimbe.

Cred ca a inceput sa se inteleaga judecarea si toleranta intr-un mod al drepturilor omului si nu unul crestin. Hristos ii intreba pe cei pe care ii facea bine CREZI CA TE POT VINDECA? VREI SA TE VINDECI ? Si apoi ii zicea celuilalt INTINDE MANA sau Du-TE si te spala ca sa vezi. Deci nu poti sa faci dintr-o molusca duhovniceasca ceva, daca nu vrea si nu intinde mana sau nu se spala. Sa constati ca cineva e bolnav nu e o judecata. E un fapt. Daca mergem un pic mai departe cu lozincile inseamna sa il lasam pe fircare in pace sa creada ce vrea doar pentru ca opusul insemna judecare sau intoleranta. Asta e penibil! Hristos zice sa marturisesti si daca nu te asculta sa scuturi praful de pe sandale. Dar inainte sa marturisesti. Multi imbibati in politically correctness, l-ar acuza probabil si pe Sf. Ioan Botezatorul ca judeca, ca e intolerant si alte asemenea PROSTII. Daca vedeti ca fratele sau copilul dvs este narcoman, sau alcoolic sau altele nu-l scuturati un pic? Stati si va uitati la el contemplativ? Nu-i adresati nici un cuvant? Ce dragoste e aia? Ce dragoste e aia cand il lasi pe copilu sau fratele tau sa MOARA VESNIC?!?!?
Ce o sa-i zicem Lui Hristos la judecata? „Era dreptul lui sa creada ce vrea? Eu i-am respectat decizia si de aia nu am facut NIMIC. Am tacut”. Asa??

Marturisirea e Dragoste de Dumnezeu si mustrarea e dragoste de aproapele.
Doamne ajuta!

(Cătălin Rusu)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.