close
Magna EuropaPromovate

Mai mult decât bani: bugetul UE pe termen lung este un instrument pentru viitor

europarl.europa.eu

Deputații au subliniat în dezbaterea privind finanțarea UE pentru 2021-2027 că PE își va da avizul doar pentru un buget care îndeplinește ambițiile Uniunii Europene.

A vorbi despre buget înseamnă a vorbi despre viitorul UE, au declarat deputații în dezbaterea plenară cu Nikolina Brnjac, secretarul de stat croat pentru afaceri externe și europene, reprezentând Consiliul, și Președintele Comisiei, Ursula von der Leyen.

Dezbaterea de miercuri a avut loc înaintea unui summit special al UE, ce va începe pe 20 februarie, în care statele membre vor încerca să cadă de acord asupra unei poziții comune cu privire la următorul cadru financiar multianual (CFM).

Majoritatea deputaților au insistat că finanțarea suficientă este esențială pentru realizarea unor ambiții comune, cum ar fi combaterea schimbărilor climatice, transformarea digitală și ecologică și consecințele sociale ale acestora, și sprijinirea în continuare a regiunilor și orașelor, fermierilor, tinerilor, cercetătorilor sau antreprenorilor. Implementarea Pactului ecologic cu un buget redus, de exemplu, ar însemna reducerea programelor UE de succes în altă parte a bugetului, au subliniat deputații. Unii au spus că anumite politici ale UE trebuie evaluate mai amănunțit și că este nevoie de mai multă disciplină în materie de cheltuieli.

În plus, introducerea de noi surse de venit („Resurse proprii”) pentru UE și conectarea bugetului UE cu respectarea statului de drept sunt esențiale pentru deputați.

(europarl.europa.eu)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.