close
Repere

MARCEL PETRIȘOR 90

Dumnezeu să ni-l țină sănătos și îndelungat în zile!

MARCEL PETRIȘOR 90

Astăzi, 13 aprilie 2020, profesorul, scriitorul și fostul deținut politic MARCEL PETRIȘOR împlinește 90 de ani.
Pandemia l-a prins la Paris, alături de soția sa, doamna Dana Konya-Petrișor. Sînt bine amîndoi, dar apăsați de crucea pe care o purtăm cu toții și de trista despărțire de Paul Goma, căruia i-au fost prieteni apropiați.

După cartea de anul trecut („Petre Țuțea: sacerdotul fără parohie”, Ed. Christiana, București), un nou volum semnat Marcel Petrișor este în curs de apariție la aceeași editură: „Ogive. Eseuri de epistemologie estetică” (un fel de pandant al volumului „Vitralii”, din 1978). Cu toate că pentru viața editorială vremurile sînt mai vitrege decît oricînd, sperăm ca noua carte să iasă de sub tipar pînă în vară.

Îi sîntem alături cu gîndul și cu inima, îl avem mereu în rugăciunile noastre și demarăm deja pregătirile pentru… centenar. Dumnezeu să ne aibă în pază pe toți!

(Ilustrez această postare aniversară cu o fotografie preluată de pe pagina de Facebook a prietenului Tudor Stancu)

(Răzvan Codrescu)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.