close
CreștinătatePromovate

Masacru, 750 de creștini au fost omorâți! Câți lideri politici se înghesuie să condamne acest atentat?

Cel puțin 750 de oameni au murit după un atac asupra unei Biserici Ortodoxe Orientale din regiunea Tigray, din Etiopia, potrivit unui grup de supraveghere european.
Se estimează că cel puțin 1.000 de persoane se ascundeau în biserică în momentul atacului, conform Church Times UK (sursă foto), citat de stiripesurse.ro

Se estimează că cel puțin 1.000 de persoane se ascundeau în biserică în momentul atacului. Este posibil ca atentatului să fi fost făcut de către căutătorii „Chivotului pierdut” din Vechiul Testament (Biblie).

„Localnicii cred că biserica a fost vizată de căutătorii chivotului pierdut. Una dintre capele, Capela Tăbliței, este considerată de creștinii etiopieni locul în care s-ar afla Chivotul Legământului, un cufăr sacru de aur, menționat pentru prima dată în cartea Exodului, care purta cele 10 porunci, părți ale scripturii sacre. Se spune că este ascuns vederii tuturor, în afară de un singur preot care nu părăsește niciodată casa.” – se arată într-un articol romaniatv.net

Masacru în Etiopia şi de Crăciun: Peste 100 de persoane au fost ucise și în Ajunul Crăciunului
„Un grup de bărbaţi înarmaţi a ucis peste 100 de persoane, într-un atac comis în Ajunul Crăciunului în vestul Etiopiei, a anunţat Comisia etiopiană a drepturilor omului (EHRC), citată de Agerpres. EHRC a informat într-un comunicat că „peste 100 de persoane au fost ucise prin împuşcare de bărbaţi înarmaţi” în regiunea Benishangul-Gumuz.” – se arată într-un articol România TV.

Conform Wikipedia, Biserica ortodoxă etiopiană (în limba amharică:Yäityop’ya ortodoks täwahedo bétäkrestyan) este o biserică veche orientală coptă autocefală care s-a desprins de patriarhul copt din Alexandria în 1959. Biserica ortodoxă etiopiană numără 45.000.000 credincioși, ceea ce reprezintă 60% din populația Etiopiei. Biserica mai este cunoscută și sub denumirea de Täwahedo ceea ce în limba gî’îz (limba în care se țin liturghiile) înseamnă unitate. – aceasta ne-având comuniune liturgică în cadrul Bisericii Ortodoxe universale.

Citind cu profundă tristețe aceste noutăți criminale, nu pot să nu mă întreb, oare câți lideri politici se înghesuie să condamne acest atentat? Dacă era vorba de 10-20 de membri ai comunității gay/LGBTQ+ mai erau așa de ignoranți? În ce lume trăim? De ce dubla măsură este o stare din ce în ce mai întâlnită în lume? Iată, dacă suntem puțin atenți, observăm că dubla măsură își face simțită prezența la oamenii pătimași, oamenii cu interese…politicienii trădători, oamenii care văd Biserica doar în drum spre servici din mașină … nu vă lăsați păcăliți de aceștia, singura care nu are o dublă măsură nedreaptă este Biserica, Biserica prin învățătura ei ne arată Calea, Adevărul și Viața!

(deinteres.ro)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.