close
Agenda culturalăPromovate

Medalionul Comemorativ „Nicolae Iorga – reper al istorie și culturii românești”

Muzeul Memorial ‘Nicolae Iorga’, secție a Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova, organizează în parteneriat cu Trinitas TV, la sediul sau din Vălenii de Munte str. George Enescu nr. 1, în data de 27 noiembrie 2017, ora 11.00, Medalionul Comemorativ ‘Nicolae Iorga – reper al istorie și culturii românești’, prilejuit de împlinirea a 77 de ani de la moartea cărturarului român.

În cadrul acestei activitați se vor rememora principalele momente din viața și activitatea marelui savant, grație invitaților de onoare: prof.univ.dr. Georgeta Filitti, prof.dr. Alex Stoenescu și prof. Ion Bocioaca. Astfel, se va omagia personalitatea savantului și omului Nicolae Iorga; rolul acestuia în educația de masa prin așezămintele culturale în țară și străinatate; excepționala și neobosita activitate de cercetare a arhivelor istorice și de tipărire a nenumăratelor studii și lucrări de istorie națională și universală, fapte care l-au consacrat ca un veritabil ambasador al culturii românești peste hotare.

Un moment important este lansarea cu acest prilej a proiectului ‘Case Memoriale’, realizat de Trinitas TV, prin care se dorește readucerea în atenția publicului a unor obiective de patrimoniu național și a importanței lor simbolice. Primul film al seriei de documentare aduce în prim-plan Muzeul Memorial de la Vălenii de Munte precum și personalitatea marelui istoric român, Nicolae Iorga.

Evenimentul se va încheia cu depuneri de flori la statuia savantului din centrul orașului și la bustul acestuia din incinta muzeului.

C.P.

Tags : muzeul de istorienicolae iorgavalenii de munte

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.