close
EditorialPromovate

Mici reparații convenționale

 

Plin Facebook-ul cu problemele cuplului multimilionar, Prodan-Reghecampf, și toate postările marilor televiziuni și pagini care se ocupă cu menținerea la curent a acestui mediatizat scandal amoros… aleg exprimări absolut ridicole și de multe ori incorecte.

Dorința mea de a deveni un jurnalist de top, se combină cu dorința de a evolua, de a mă perfecționa.
Consider că este o mare responsabilitate, să ai acces la informații, pe care trebuie să le prelucrezi și să le transmiți în spațiul public.

Totul trebuie să fie impecabil, tot ce ajunge la oameni, și vine din partea ta, trebuie să fie perfect. Exact așa, să faci totul cu simț de răspundere, și să devi un model pentru societate. Oamenii ne citesc, atenție! Ce lucru mare, să fii citit de oameni! Cum altfel poți să te prezinți cu opera ta, și să nu fi profesionist?

Folosesc rețelele de socializare pentru mici satisfacții personale și comunicarea cu neamul nemărginit. Nu sunt adepta presei de consum, plină de situații total neinteresante ale unor persoane care nu prezintă niciun fel de interes, cu atât mai puțin unul social, dar mă lovesc de titluri de-a dreptul șocante, inimaginabile și care doresc să te străpungă cu tot dinadinsul… Numai că, atunci când vezi, o dată, de două ori, de trei ori, aceeași greșeală generalizată, îți mai vine câte o stare d’asta haotica, care te împinge să scrii și să te descarci. Cum se poate să lucrezi în presă sau pentru o televiziune renumită, și să-ți umpli articolele cu apelativul “Anamariei”?Cum este posibil, să nu știi la acest nivel de jurnalism, la care de bine, de rău se întâmplă, să fii, că acest apelativ este incorect? (A se folosi Anei Maria)…

Eu nu fac acest articol cu gândul că sunt superioară, știu că nu este așa. Sunt la început, studiez, și am fost luată sub aripa acestui minunat ziar online care mă susține. Dar mă întreb, oare acei jurnalișți nu se documentează? Nu citesc? Acele articole nu trec printr o corectură amănunțită? Nu vreau să cred că în spatele acestor televiziuni și ziare, care postează pe saituri de socializare media, stau pur și simplu niște oameni care au acces la conturi, și mai scriu doua vorbe la nimereală. Vreau jurnalișți asumați! Care se depășesc pe zi ce trece, și care transmit siguranță tuturor cititorilor plini de pretenții, pe bună dreptate.

Haideți să luptăm, să ne depășim condiția de pur și simplu “creator” de conținut (ce nume pompos pentru un scârța-scârța pe hârtie) și să fim adevărați jurnalișți!

(Ioanina Eliza Manole)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.