close
CreștinătatePromovate

NASTEREA SF. IOAN BOTEZATORUL – SANZIENELE

Adevărat zic vouă: Nu s-a ridicat între cei născuţi din femei unul mai mare decât Ioan Botezătorul. Matei 11 – 11

Mare evalavie am la acest Sfant. M-a ajutat de foarte multe ori. Insa nu despre asta o sa scriu ci despre doua aspecte pe care le consider actuale.

1. MODUL CUM S-A NASCUT SF. IOAN
Dupa cum stiti parintii lui, preotul Zaharia si sotia sa Elisabeta, nu au avut copii pana la batranete. Copilul lor a fost rodul unei vieti de rugaciune. Nadejdea si perseverenta lor, FARA DEZCURAJARE, a adus rezultate pana la urma, ATUNCI CAND A VRUT DOMNUL. De ce subliniez asta? Pentru ca vad ca asa de multi vor copii sau altceva si nu persevereaza in rugaciune. Sa credem ca Domnul ne va da CEEA CE NE ESTE DE FOLOS LA MOMENTUL CEL MAI BUN. Asta pentru ca EL stie mult mai bine ce ne trebuie PENTRU MANTUIRE. Dumnezeu NE VREA PENTRU VESNICIE si nu pentru viata de aici.
Asa ca sa nu ne pierdem nadejdea si sa CREDEM CA HRISTOS STIE MAI BINE toate ale noastre.

2. EDUCATIA PRIMITA
Ce credeti ca il invatau Zaharia si Elisabeta pe micutul Ioan? Sincer.
Credeti ca-l lasau „sa-si exprime personaltatea”?
Credeti ca-l lasau de capul lui ca „sa nu-i impuna o religie”?
Credeti ca se gandeau ca „va alege el cand va fi mare o religie in cunostinta de cauza”?
Credeti ca-i spuneau ca „religia il indobitoceste”?
Credeti ca-i spuneau ca poate fi si fetita „daca el crede asta”?
NU FRATILOR SI SURORILOR!! L-au invatat cum sa faca sa traiasca VESNIC cu Dumnezeu! Asta au crezut ei ca este mai important decat orice pe pamant dupa o viata de rugaciune.
SI CARE E REZULTATUL?
Rezultatul este ca noi avem icoane cu aceasta familie pe care le veneram dupa 2000 de ani. Sunt convins ca se va intampla asta pana la finalul istoriei.
Asta se intampla CU TOTI SFINTII de la trecerea lor la Domnul pana la Invierea mortilor.

SA LUAM AMINTE!

(Cătălin Rusu)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.