close
Biblioteca Centrală a BM "B.P.Hasdeu" from Chisinau, Moldova

A trecut la Domnul, la 72 de ani, marele scriitor și marele român basarabean Nicolae Dabija, membru de onoare al Academia Romana.

A făcut parte dintr-o generație, alături de Grigore Vieru, Gheorghe Ghimpu, Mihai Cimpoi, Ion Ungureanu, Constantin Tănase, Alexandru Moșanu, Valeriu Matei, Leonida Lari, Ion Hadârcă, Vlad Pohilă, Mircea Druc și mulți alții, care a scos Republica Moldova din URSS, dar nu a reușit să o aducă acasă, în România! Visul Lor nu s-a împlinit până la capăt!

FUMN și Academia Română – ISPRI se înclină în fața memoriei lui Nicolae Dabija și, prin el, a generației sale de români, ca un memento pentru cei care le calcă pe umeri.

Cel mai bun omagiu care poate fi adus acestei generații de cei care îi urmează este să îi împlinească Visul până la capăt!

Dumnezeu să-l odihnească!

(Fundația Universitară a Mării Negre)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.