close
Cronică

O întrebare despre educație și învățământ

O întrebare (care și-ar dori un răspuns, nu pentru un prieten ci chiar pentru mine).

Oare înțelepții care dețin puteri magice și, evident, depline, asupra noastă a tuturor de ce vor fi scos cuvântul „învățământ” (cu destul de mult timp în urmă!) din sintagma „Ministerul Educației și Cercetării”?

Oare va fi existând în Guvernul României, separat, un Minister al Învățământului și (mea culpa!), eu nu știu?

Oare cineva incredibil de inteligent (și arogant, pentru că e în fișa postului această calitate), o fi socotit că „educația” include „învățământul”?

Oare DEX-ul să fi omis această considerație din definiția sa?

Le poate transmite cineva, din popor (ca și mine), celor care ne conduc că „educația” e una și „învățământul” e alta, chiar dacă într-un fericit caz, sunt complementare (complementare, nu sinonime)?

Și că în mod corect ministerul ar trebui să se numească „Ministerul Educației, Învățământului și Cercetării”?

Eh, fleacuri! Cui, dintre mai marii noștri, îi mai pasă azi, pe bune, de educația și învățământul plus cercetarea din România?

Eu încep să cred că, de fapt, nimănui.

(Ioan Mihai Cochinescu)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.