close
Creștinătate

ORTODOXIA ASIGURA SANATATEA VESNICA (SFINTENIA) 10

MOBILOTERAPIA – 5

Pentru Membre-Piele:

Mâinile şi Picioarele ca şi Pielea (Organele Externe) sunt tot aşa de importante ca şi Capul şi Trunchiul cu Organele Interne.
28. Strânge Pumnii şi Tălpile Picioarelor, cât de mult, cu rotirea lor, cu încordarea Mâinilor până la Umeri şi a Picioarelor până sus, presându-le. De nu puteţi face ambele Zone deodată, faceţi separat.
29. Întindeţi Mâinile şi Picioarele cu desfacerea Umerilor şi Pieptului. Ca număr cât puteţi de mult, dar uşor şi progresiv.
30. Sprijiniţi Mâinile şi Picioarele (deodată sau separat) de ceva şi „împingeţi” cât de tare. Cei mai tari să facă şi „flotări”.
31. Degetele de la Mâini şi Picioare presaţi-le, întindeţi-le, mişcaţi-le în toate sensurile, rotiţi-le, că sunt la fel de importante. În acestea sunt „terminaţiile nervoase” ale circuitelor Organice. Cei cu ameţeli să preseze „degetul mic”. Mâinile şi Picioarele să fie permanent „calde”, de aceea bolnavii să aibă la îndemână „cărămida fierbinte” întotdeauna, mai ales la culcare şi când se mănâncă. Aceste „mici operaţii” sunt de o valoare decisivă în boli.
32. Frecţionaţi-vă Pielea cu Unghiile (atenţie, nu cu degetele direct, că se produc electrizări negative şi scot şi distrug energia din Organe). Zisele „frecţii-masaje” sunt în majoritate „greşite”, că se fac cu „frecarea Pielii“. Doar cele cu presare, ciupire, batere, zgâriere, sunt eficace. Cei cu „răni” şi foarte sensibili la Piele să se mulţumească doar cu „baterea cu nodurile pumnului”, foarte uşor şi progresiv. Diferitele unguente sunt mai mult nocive, că înfundă respiraţia Pielii, care în boli este foarte deficitară. Starea în Aer liber, Spălările cu Apă dau rezultate bune. Zisul „masaj bioenrgetic” la fel este „nociv”, că se face cu „energii scoase din Organe” (şi aşa dereglate). Pielea este un Organ foarte „miraculos”. Se zice că Pielea este „Creierul Personalităţii-Individualităţii”. Zisa „HAINĂ” este „Pielea”. Adam a rămas „gol“ (după păcătuirea din Rai), pierzând „HAINA Pielii”, rămânând doar cu „Pielea goală”.

Acupunctura (confirmată de ştiinţă) susţine că pe Piele sunt toate „circuitele Organice”, ca o „Reţea similară Creierului”. Pielea este „Organul de Comunicare” cu Mediul şi totodată „Răspunsul propriu” la acesta. „Magia energetică” pe Piele este periculoasă, de aceea noi nu admitem decât stricta „menţinere a funcţionalităţii”, ca o „Igienă a Pielii”. Se pot folosi compresii cu plante, mai ales cu Foi de Varză. Mobiloterapia puteţi să o faceţi permanent, chiar când mergeţi sau staţi sau lucraţi. Doar Zona Diafragmatică să fie pe stomacul gol. Când citiţi chiar, faceţi câte o Mobilitate din cele indicate.

Atenţie, Sacroterapia, Psihoterapia şi Mobiloterapia nu se fac în „văzul lumii”, ci intim şi strict particular. Unii caută zise „practici în comun”, ce nu sunt creştineşti. În sens Creştin doar în Biserică se face „RITUALUL COMUN”, în rest este o „proprie intimitate”. Te poate „învăţa” cineva cum să faci, dar tu doar în particular trebuie să le îndeplineşti. Pr. Ghelasie Gheorghe

(Cătălin Rusu)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.