close
Creștinătate

ORTODOXIA ASIGURA SANATATEA VESNICA (SFINTENIA) 3

SACROTERAPIA

Sacroterapia este cu totul altceva decât Psihoterapia, este Ritual Religios prin care Divinul Acţionează, nu Psihicul nostru. Viaţa are o SUPRAMEMORIE de RITUAL DIVIN, în care se Actualizează CHIPUL Lui Dumnezeu din fiecare Formă de Creaţie. Aceasta este Suprastructura-Suprapsihicul, scheletul-modelul pe baza căruia este şi Structura noastră. În „gol” de această Supramemorie, propria Structură se distruge, de unde boala şi moartea. RITUALUL este acela care rememorează permanent MEMORIILE DIVINE din Creaţie, prin care se menţin apoi propriile Memorii ale Vieţii noastre. Toate Memoriile Vieţii noastre trebuie să aibă „Rădăcinile” în Supermemorialul Divin, altfel se usucă. RITUALUL face tocmai Hrănirea din SEVA DIVINĂ, esenţa Vieţii.

RITUALUL nostru SACRU este cel al Bisericii (Tainele si slujbele), care se prelungeşte în „Rugăciunea particulară”. Cine nu este în „Legătură cu cele Șapte Taine” ale Bisericii şi nu face Rugăciunea proprie, nu face RITUALUL SACRU şi este astfel „rupt” de „IZVORUL VIEȚII”, pe care îl avem din DUMNEZEU.

Începe să te „Rogi”, aşa direct, cu „durerea ta” şi vei descoperi Taina Originii VIEȚII. Se ştiu câteva „GESTURI RITUALICE (vezi Pateric, Filocalii, etc) , care ne „Rememorează” SACRUL din noi.

1. Ridică Mâinile în sus cu Rugăciune către Dumnezeu Cel din „Înălţime”, din care „curge” Viaţa lumii.
2. Pleacă în Închinare Capul în jos, prin care „recunoşti” pe DUMNEZEU ca DĂTĂTORUL Vieţii.
3. Pune Mâinile la Piept în dreptul inimii şi fă-te ca un „ALTAR” propriu pe care să VINĂ DUMNEZEU şi la tine.
4. Tot cu Mâinile la Piept, dar cu Palmele în sus ca un „Vas” ce să întruchipeze toată Fiinţa ta, Suflet şi Corp, ca un Potir, în care să se „toarne SÂNGELE Vieţii (care pentru noi, Creştinii, este SÂNGELE Lui HRISTOS).
5. Desfă Braţele lateral, Gest ce preînchipuie că DIVINUL Se „ÎNTRUPEAZĂ” în toată Fiinţa ta, Suflet şi Corp, şi tu te faci un „TRUP al DIVINULUI” (ce pentru noi, Creştinii, este TRUPUL Lui HRISTOS Cel Liturgic-EUHARISTIC). Viaţa din tine este „PREZENȚA ÎN’I’RUPĂRII DIVINULUI“. Dacă „lipseşte”, şi Viaţa din tine va lipsi.
6. Uneşte Palmele iarăşi la Piept ca o „ÎMPĂRTĂȘIRE” a ta cu DIVINUL-VIAȚA (HRISTOS EUHARISTIC).
7. Cu Mâinile în sus şi Capul plecat, zi cu „frică şi cutremur” MAREA RUGĂCIUNE pe care totodată o ZIC Însuşi DOMNUL HRISTOS şi SFÂNTUL DUH, „RUGĂCIUNEA TATĂL NOSTRU”, la care şi „iadul” cade în genunchi.

Pr. Ghelasie

(Cătălin Rusu)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.