close
MonarhiePromovate

Pacea de la Trianon

Se implinesc astăzi 100 de ani de la semnarea Tratatului de la Trianon, eveniment capital în istoria românilor și a întregii Europa.

Pacea de la Trianon, semnată între Puterile Aliate învingătoare în Primul Razboi Mondial și Ungaria, stat succesor al Imperiului Austro-Ungar, invins în razboi, este pentru noi un moment al triumfului și al eliberării. Acordul recunoaște România Mare, creată la 1 Decembrie 1918 sub sceptrul Regelui Ferdinand și lansează proiectul european al coexistenței pasnice. Sunt profund recunoscator tuturor eroilor care au semnat această pagină de istorie, precum si memoriei Regelui Ferdinand și Reginei Maria.

Fie că visul de unitate al românilor, ca și al bunicului meu, Regele Mihai, să-și găsească implinirea deplină prin revenirea la patria mama a Basarabiei și a Bucovinei de Nord!

(Nicolae al României)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.