close
Repere

Paisie Aghioritul

Pietro Chiaranz / CC BY - Wikipedia

Paisie Aghioritul (greacă Γέρων Παΐσιος ο Αγιορείτης, născut Arsenios Eznepidis; n. 25 iulie 1924, Farasa, Turcia – d. 12 iulie 1994, Salonic, Grecia) a fost un călugar ortodox care a trăit la Sfântul Munte Athos. Este îngropat în incinta Mănăstirii “Sfântul Ioan Evanghelistul” din Suroti, lângă Tesalonic. Paisie Aghioritul este cel mai renumit pentru învățăturile sale spirituale.[2][3]

În sedinta din 13 ianuarie 2015, Sfantul Sinod a proclamat cu unanimitate canonizarea Cuviosului Paisie Aghioritul si inscrierea in Sinaxarul Bisericii Ortodoxe a Greciei avand data de pomenire 12 iulie. In Romania, Sfantul Sinod a adoptat inscrierea si in Calendarul Bisericii Ortodoxe Romane, incepand cu 2016, a Sfantului Cuvios Paisie Aghioritul.

A făcut mai multe profeții despre al treilea război mondial și sfârșitul lumii.

Cărți traduse în limba română
Semnele vremurilor – 666, Editura Evanghelismos, București
Sfântul Arsenie Capadocianul, Editura Evanghelismos, București, 2006
Părinti aghioriti. Flori din gradina Maicii Domnului, Editura Evanghelismos, București
Starețul Hagi Gheorghe Athonitul, Editura Evanghelismos, București
Epistole, Editura Evanghelismos, București

(Wikipedia)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.