close
ActualitatePromovate

Părintele Ștefan Mindea,  medic neuro-chirurg de mare valoare

Medic neuro-chirurg de mare valoare, recunoscut în toată lumea medicală. Șef de promoție la Stanford, apoi șeful Clinicii de neuro-chirurgie minim invazivă a Universității Stanford.
Plecat din România cu părinții la vârsta de 4 ani, s-a întors în România după 35 de ani, sub ascultare de părintele Iustin Pârvu. Hirotonit preot de Înaltpreasfințitul Teodosie la 8 iunie 2020, de Rusalii, după 7 ani de diaconie; tot Părintele Iustin l-a trimis la Constanța. Alături de o familie de aromâni, ce vrea să rămână în taină, este si ctitor al Mânăstirii Văcăreștii Noi, la Lumina, unde și slujește în prezent. Are 6 copii, dintre care 4 născuți în România. La Constanța profesează în continuare ca medic neuro-chirurg și face operații de marr complexitate, la concurență cu marile clinici de aceeași specialitate din lume. În fotografie, la Mânăstirea Petru Vodă unde merge foarte des la mormântul părintelui Iustin, aici o evocare a părintelui Iustin, de ziua de nastere pe 10 februarie.
Nu uit cât oi trăi răspunsul la întrebarea: „Dacă ati putea sa vă mai întâlniți cu părintele Iustin, ce i-ati spune?”, întrebare pusă intr-un interviu la nu mai știu ce televiziune. La care părintele Stefan răspunde cu vocea gâtuită de emotie: „Iartă-mă”.
Un adevărat om al lui Dumnezeu.
#stefanmindea

Cristina Leordeanu

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.