close
Actualitate

Patriarhul României a ajuns în capitala Moldovei

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a ajuns ieri după amiază la Iași unde a participat la festivitatea de deschidere a Întâlnirii Internaționale a tinerilor ortodocși din întreaga lume (ITO).

Părintele Patriarh a fost întâmpinat la Aeroportul Internațional din capitala Moldovei de membrii Sinodului Mitropolitan, condus de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan.

Adresându-se celor prezenți la aeroport, Preafericirea Sa și-a exprimat bucuria pentru faptul că anul acesta Întâlnirea Internațională a tinerilor ortodocși din întreaga lume se desfășoară la Iași, cetatea ocrotită de Sfânta Cuvioasă Parascheva.

Ne bucurăm că această întâlnire are loc anul acesta, la Iași, în cetatea ocrotită de Sfânta Cuvioasă Parascheva, care, la fel ca o mare mulțime de sfinți ai Bisericii Ortodoxe de pretutindeni, a fost tânără, însă a trăit tinerețea ca vârstă a căutării lui Dumnezeu și a vieții veșnice, a evidențiat Patriarhul României.

În continuare, Patriarhul Daniel a fost prezent la Catedrala Mitropolitană din Iași unde s-a închinat la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva. În cadrul vizitei, Părintele Patriarh a văzut și muzeul mitropolitan, aflat sub catedrală.

Tot ieri, începând cu ora 18:00, tinerii au participat la deschiderea oficială a evenimentului care a avut loc în Grădina Palas, în prezența Patriarhului României și a altor ierarhi ai Bisericii Ortodoxe.

Cu puțin timp înainte de începerea ITO 2017, Patriarhul Daniel a transmis participanților un mesaj părintesc de binecuvântare.

ITO 2017 este organizat de Arhiepiscopia Iașilor prin Departamentul de Tineret și Asociația Studenților Creștin Ortodocși Români (ASCOR) Iași și cu tema Tânărul în căutarea Libertății.

La evenimentul din această toamnă sunt așteptați 7.000 de tineri ortodocși din România, Republica Moldova, Ucraina, Grecia, Serbia, Albania, Macedonia, Franța, Germania, Belgia, Italia, Spania, Portugalia, Irlanda, Marea Britanie, Elveția, Turcia, Iordania, Siria, dar și de pe continentul african. De asemenea, 550 de tineri vor fi implicați în acest proiect ca voluntari.

B.O.

Tags : Patriarhul Bisericii Ortodoxe RomânePreafericitul Părinte Daniel

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.