close
Social

Pensiile private, din nou în vizorul Guvernului. Schimbarea care afectează 7 milioane de români

Ministerul Finanţelor vrea să diminueze, de la 5,1% la 2,5%, contribuţia virată de stat la fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II).

Dacă măsura va fi aplicată, aceasta va afecta dinamica sumelor acumulate în cele aproape 7 milioane de conturi individuale ale participanţilor la acest sistem.

În primele discuţii cu reprezentanţii industriei de profil, Ministerul Finanţelor a propus şi varianta mai dramatică de reducere a contribuţiei, de la 5,1% la 1%.

Potrivit legii pensiilor private obligatorii, anul acesta cota trebuia majorată la 6%, însă Guvernul a decis îngheţarea ei la acelaşi nivel de anul trecut.

La 30 iunie 2017, valoarea medie a unui cont în sistemul pensiilor administrate privat era de 5.404 lei aproximativ 1200 de euro.

P.V.

Tags : contributie pensiepensii privatepensionari

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.