close
Agenda culturală

Pictură în Foaierul Teatrului: „Peisajul românesc” din arta lui Ștefan Coman!

Pictorul Ștefan Coman expune în Ploiești! Considerat unul dintre cei mai importanți artiști plastici basarabeni ai momentului, Ștefan Coman va aduce în fața publicului prahovean 25 de lucrări reunite sub titlul „PEISAJUL ROMÂNESC”. Vernisajul va avea loc în Foaierul Teatrului „Toma Caragiu”, luni, 25 noiembrie, la ora 17.00. Va prezenta Luiza Rădulescu-Pintilie, redactor coordonator al Ziarului Prahova.

Membru al Uniunii Artiştilor Plastici din Republica Moldova și absolvent al Colegiului de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală”, Chișinău, Ștefan Coman este cunoscut publicului de artă ploieștean prin numeroase expoziții personale și de grup. Lucrările sale au fost expuse pe simeze din România, Rusia, Ucraina, Italia, Belgia și Germania. A participat la numeroase tabere de creație din Europa, iar multe dintre lucrările sale se află în colecții publice sau private din Belgia, Canada, Danemarca, Rusia, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Olanda, Republica Moldova, SUA, Ucraina. În 2005, Ștefan Coman a primit Premiul Nicolae Tonitza pentru Pictură la Concursul Național de pictură, grafică, sculptură și artă decorativă, Bârlad, România.

Expoziția organizată de Teatrul „Toma Caragiu” și BES România va rămâne la dispoziția publicului până pe data de 15 decembrie.

(Abie Elena)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.