close
Actualitate

Planeta Petrila

Ne-am propus regenerarea și conversia ansamblului fostei Mina Petrila gândindu-ne în primul rând la viitor. O comunitate are un viitor doar dacă are un trecut la care să se raporteze, iar pentru noi acest trecut este istoria de peste 150 de ani de sacrificiu și muncă grea în subteran pentru bunăstare economică. Au rămas mărturie clădirile monument istoric în care acum sunt Muzeul Salvatorului Minier, Centrul Pompadou și alte spații dedicate culturii.

Una dintre aceste construcții, puțul nou cu schip, este cea mai nouă din clădirile clasate ca monument istoric. În jurul acestui semnal ne propunem să amenajăm un centru (hub) pentru robotică – una dintre singurele activități de viitor care îi mai motivează pe tineri să rămână în Valea Jiului.

După succesul evenimentului de IT și robotică din 2019, continuăm colaborarea cu RO 063 Wafy și Robotics 4.0 pentru a organiza a doua ediție a Robotics Valley în 2020. Iar Timotion ne-a selectat printre cele 23 de organizații care vor avea oportunitatea de a alerga la Timotion VI, în 26 aprilie, pentru cauza noastră.

Mulțumim, Fundatia Comunitara Timisoara, pentru încredere!

(Planeta Petrila)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.