close
CreștinătatePromovate

POMENIREA „INTOLERANTILOR” SI ‘CRITICILOR” SFINTI PARINTI DE LA SINODUL I ECUMENIC

Dragii mei,

Azi pomenim pe cei ce au formulat (prin suflarea Duhului Sfant) pentru prima data practica ortodoxa de pana atunci pentru cei ce vor fi mai apoi membri ai Bisericii. Multi dintre ei erau mari facatori de minuni (Sf. Spiridon, Sf. Nicolaie), deci niste adevarati traitori practicanti ai Ortodoxiei.

Cei 318 Sfinti Parinti de la Sinodul I Ecumenic ne invata ca dreapta credinta nu se pastreaza si nu se invata de unul singur, in izolare, ci in comuniune de gandire, de marturisire si de vietuire cu Biserica. Cu alte cuvinte, dreapta credinta se pastreaza in Biserica si de catre Biserica. NU PE INTERNET SI NICI IN IDEOLOGII SATANICE. Daca ne rupem de Biserica, nu mai suntem dreptcredinciosi si dreptmaritori crestini, deoarece numai in comuniunea Sfintilor din toate timpurile se pastreaza dreapta credinta mantuitoare, sfintitoare si lucratoare.

Oricat am fi de inteligenti sau de invatati, niciodata nu trebuie sa interpretam singuri, de capul nostru, Sfanta Scriptura, ci mpreuna impreuna cu Sfintii Parinti ai Bisericii din toate veacurile si din toate locurile. Fara participarea continua la sfintenia dumnezeiasca, impartasita oamenilor de catre St. Treime, nici Apostolii, nici urmasii acestora si nici cei ce cred in Dumnezeu prin cuvantul lor (Ioan 17, 20) n-ar fi putut pastra unitatea Bisericii. De ce? Pentru ca PACATUL MADRIEI, care intuneca mintile ereticilor, se afla la baza ratacirilor si dezbinarilor, care lovesc continuu Biserica.

Sf. Parinti nu judecau lumea si nu erau intoleranti ci pur si simplu aparau ADEVARUL DE CREDINTA. Nu au stat ca niste idioti (in numele tolerantei si al iubirii aproapelui) sa ascule opiniile si parerile unor eretici. Pur si simplu AU MARTURISIT SI FORMULAT ADEVARUL DE CREDINTA.

Vad acum pe multi, care pica in plasa unei asa zise tolerante referitoare la libertatea de opinie. Repeta ca niste oameni fara discernamant lozinci gen „sa fim toleranti”, „fiecare are dreptul la opinie”, etc. FRATILOR putem sa avem orice opinie vrem in legatura cu orice dar nu cu ADEVARUL DE CREDINTA CARE ESTE REVELAT. Aici trebuie sa fim FERMI IN MARTURISIREA NOASTRA. MARE ATENTIE!!

8.Dar chiar dacă noi sau un înger din cer v-ar vesti altă Evanghelie decât aceea pe care v-am vestit-o – SA FIE ANATEMA! 9.Precum v-am spus mai înainte, şi acum vă spun iarăşi: Dacă vă propovăduieşte cineva altceva decât aţi primit – SA FIE ANATEMA! Galateni 1: 8,9

Pentru rugaciunile Sfintilor de la Sinodul I sa ne pazeasca Domnul de orice erezie si sa ne dea discernamant duhovnicesc!

(Cătălin Rusu)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.