close
Editorial

Prăvălii… prăvălite

Plăsmuri reci şi impersonale, ambalate în reclamă: silueta unui jogger în trening din lycra, intrat masiv în cur, reflectată în sticla unui building măreț, o metisă folosită, refolosită și răsfolosită dansează lasciv deasupra pieței și-și etalează șurubul din buric, alături, cîteva june siliconate și botoxate lingînd o îngheţată, printre sloganuri, 9.99 bis!, şi îngheţata izvorînd belşug de frişcă, iar jos, superjeepane parcate cu o roată pe trotuar şi tîrfe clătinate, cu glezne morbide în botine de lac turcoaz.

Ne-am civilizat, bro! Staţiile de autobuz nu mai au bănci şi nici coşuri de gunoi, iar unele staţii au dispărut cu totul. Iar pe Calea Dorobanţilor, acolo unde altădată mergeam să cumpărăm sarailii, baclavale şi cataifuri, întîlnesc acum malaci sictiriți, tunși chilug, tatuaţi pe gambe, gît și în urechi, cu motocicletele lor pe trei roți, oribile, prăvăliţi pe scaune din plastic, halind shaormă. Beton!

Gabi Stamate

Tags : bucuresticalea dorobantipravaliistatii

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.