close
MonarhiePromovate

Prima recoltă de miere!

 

Sunt tare mândru de albinele mele! După multă muncă, a venit și răsplata – prima producție de miere!
Este un sentiment minunat atunci când munca acestor mici vietăți se transformă în unul dintre cele mai sănătoase alimente, mierea, un remediu folosit de milenii pentru multiplele sale beneficii.
Albinele sunt cele mai importante ființe vii de pe planetă, iar agricultura lumii depinde mai mult de 70% de aceste insecte. Practic, 70 din 100 de alimente pe care le consumăm se datorează procesului de polenizare făcut de albine, proces fundamental și pentru reproducerea plantelor.
România se află printre primii producători de miere de albine la nivelul Uniunii Europene, iar preocuparea pentru această activitate trebuie să fie una constantă, mai ales în contextul în care albinele au intrat în categoria insectelor cu risc crescut de dispariție.
Există peste 800 de specii de albine sălbatice în Europa, dintre care aproape 200 sunt pe cale de dispariție.
Schimbarea climei, poluarea, insecticidele și distrugerea habitatului sunt principalele cauze ce determină extincția albinelor.
De aceea, este deosebit de important să protejăm întregul ecosistem și, implicit, aceste mici vietăți esențiale pentru planetă.

(Nicolae al României)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.