close
Creștinătate

PRIMA SAPTAMANA DIN POST LA SF MUNTE ATHOS 8

GANDURI LA CAPUL SF. IOAN GURA DE AUR

La Mănăstirea Vatopedu se păstrează capul Sfântului Ioan Gura de Aur. O minune, în legătură cu capul Sf. Ioan, ce poate fi pipăit de oricine la modul personal, este nestricăciunea urechii. Această ureche neatinsă de stricăciune, ce apare la vedere, are legătură cu o întâmplare menţionată pe larg în viaţa sfântului. Ucenicul Sfântului, Sfântul Proclu, l-a văzut cu ochii lui pe Apostolul Pavel aplecat asupra urechii Sfântului Ioan Hrisostom, pentru a-l îndruma în tâlcuirea epistolelor lui.

Ce inseamna asta pentru noi, ma intrebam eu? Gandul care mi-a venit, cand am sarutat capul Sfantului, a fost acela ca este marturia sau confirmarea Duhului Sfant ca ceea ce a scris Sf. Ioan Gura de Aur este de la Dumnezeu. Numai puterea Lui Dumnezeu putea face aceasta minune (a neputrezirii urechii) timp de peste 1600 de ani.

Dumnezeu ne arata calea si ne-o marturiseste atat de clar, ca sa nu cumva sa zicem ca nu am stiut.

Cu toate astea mai uit la lumea de azi ce importanta da zodiilor, numerologiei, ghicitoriei de orice fel, filosofiilor orientale, etc. Exista emisiuni la TV cu niste personaje bizare care fac un sincretism religios incredibil. Sunt PENIBILI, dar lumea se uita in gura lor ca la niste oracole antice.

Fratilor, uitati-va in gura SF. IOAN GURA DE AUR! De ce?

Pentru ca Insusi Dumnezeu a confirmat cele propovaduite de el prim minunea neputrezirii urechii sale. Aceasta ureche prindea “frecventa” Duhului Sfant. De aia nu a putrezit.

Cartile Sfantului se gasesc peste tot si trateaza toate subiectele de interes. Nu mai dati banii pe toate prostiile pe care le-am pomenit!

Am simtit ca cumva o sa fiu raspunzator pentru banii pe care i-am cheltuit in timpul vietii mele pe asemenea prostii in loc sa fac milostenie sau sa cumpar carti ortodoxe. Probabil ca, la judecata, mi se va arata URECHEA SF. IOAN.

Va fi vai de capul meu atunci!

(Cătălin Rusu)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.