close
Film

Primetime Emmy Awards 2017: „Westworld” și „Saturday Night Live” au primit 22 de nominalizări (FOTO/VIDEO)

Serialul SF „Westworld”, produs de HBO, a cărui acțiune se derulează într-un parc de distracții populat cu roboți umanoizi, în care totul este permis, și emisiunea de satiră și umor „Saturday Night Live”, difuzată de NBC, au primit joi cele mai multe nominalizări – 22 – pentru ediția din 2017 a premiilor Primetime Emmy, cele mai importante distincții atribuite în industria de televiziune americană, informează revista Variety și AFP.

Actorul Anthony Hopkins, în serialul SF „Westworld”

Nominalizările pentru cea de-a 69-a gală anuală Primetime Emmy Awards au fost anunțate joi dimineață în Statele Unite.

Actorul Shemar Moore (stg.), CEO al Television Academy, Hayma Washington (ctr.), și actrița Anna Chlumsky

Producțiile de televiziune și actorii nominalizați au fost anunțați la Wolf Theatre din Saban Media Center din Hollywood, sediul Television Academy, joi dimineață, la ora locală 08:30, de Anna Chlumsky — o actriță cunoscută pentru rolul din serialul „Veep”, Shemar Moore — unul dintre protagoniștii serialului „Criminal Minds” și Hayme Washington — CEO al Television Academy.

Serialul „Westworld”, produs și difuzat de HBO, și emisiunea „Saturday Night Live”, difuzată de NBC, ocupă la egalitate primul loc în topul producțiilor de televiziune care au primit cele mai multe nominalizări la ediția 2017 a premiilor Primetime Emmy și vor concura fiecare la 22 de categorii.

Serialul „Westworld” a avut mare succes în rândul publicului american, obținând o audiență medie de 12 milioane de telespectatori per episod pe toate platformele de difuzare — cea mai mare audiență pentru un serial aflat la primul sezon din istoria postului HBO. Show-ul TV va continua cu un al doilea sezon, însă data la care va avea loc premiera acestuia nu a fost deocamdată anunțată.

Emisiunea umoristică „Saturday Night Live” (SNL), considerată un „veteran” al producțiilor TV americane, s-a bucurat de un succes similar în acest sezon, alimentat de scenete amuzante inspirate din campania electorală și din strategiile adoptate de administrația Trump, pe baza unor interpretări de excepție ale actorilor Alec Baldwin (Donald Trump) și Melissa McCarthy (Sean Spicer). Cel mai recent sezon al emisiunii „SNL” a înregistrat cea mai mare audiență din ultimii 23 de ani din istoria acestei producții TV.

Serialul „Stranger Things”, o nouă producție a platformei de streaming video Netflix, a obținut 18 nominalizări. Același număr de nominalizări a fost obținut și de producția TV „Feud” — ce prezintă rivalitatea dintre actrițele Joan Crawford și Bette Davis.

„Game of Thrones”, care obținuse cele mai multe nominalizări în 2016, nu va putea să concureze pentru premiile din acest an, deoarece sezonul din 2017 va avea premiera la jumătatea lunii iulie, depășind termenul limită de eligibilitate.

Cea de-a 69-a ediție a galei Primetime Emmy Awards va avea loc la Microsoft Theater din Los Angeles pe 17 septembrie. Gala va fi prezentată de Stephen Colbert, gazda emisiunii „Late Show” și va fi transmisă în direct de postul de televiziune CBS.

Prezentăm mai jos nominalizările anunțate în cadrul unora dintre cele mai relevante categorii de premii de la Primetime Emmy 2017:

Cel mai bun serial de comedie — „Atlanta”, „Black-ish”, „Master of None”, „Modern Family”, „Silicon Valley”, „Unbreakable Kimmy Schmidt”, „Veep”.

Cel mai bun serial dramatic — „Better Call Saul”, „The Crown”, „The Handmaid’s Tale”, „House of Cards”, „Stranger Things”, „This Is Us”, „Westworld”.

Cea mai bună actriță în rol principal într-un serial dramatic— Viola Davis („How to Get Away with Murder”), Claire Foy („The Crown”), Elisabeth Moss („The Handmaid’s Tale”), Keri Russel („The Americans”), Evan Rachel Wood („Westworld”), Robin Wright („House of Cards”).

Cel mai bun actor în rol principal într-un serial dramatic — Sterling K. Brown („This Is Us”), Anthony Hopkins („Westworld”), Ben Odenkirk („Better Call Saul”), Matthew Rhys („The Americans”), Liev Schreiber („Ray Donovan”), Kevin Spacey („House of Cards”), Milo Ventimiglia („This Is Us”).

Cea mai bună actriță în rol principal într-un serial de comedie — Pamela Adlon („Better Things”), Tracee Ellis-Ross („black-ish”), Jane Fonda („Grace and Frankie”), Lily Tomlin („Grace and Frankie”), Allison Janney („Mom”), Ellie Kemper („Unbreakable Kimmy Schmidt”).

Cel mai bun actor în rol principal într-un serial de comedie — Anthony Anderson („black-ish”), Aziz Ansari („Master of None”), Zach Galifianakis („Baskets”), Donald Glover („Atlanta”), William H. Macy („Shameless”), Jeffrey Tambor („Transparent”).

Cea mai bună miniserie TV — „Big Little Lies”, „Fargo”, „Feud: Bette and Joan”, „The Night Of”, „Genius”.

Cel mai bun lungmetraj de televiziune — „Black Mirror: San Junipero”, „Dolly Parton’s Christmas Of Many Colors: Circle Of Love”, „The Immortal Life of Henrietta Lacks”, „Sherlock: The Lying Detective (Masterpiece)”, „The Wizard Of Lies”.

F. B.

Tags : filme 2017Primetime Emmy Awards 2017seriale 2017

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.