close
Actualitate

Proiect educațional: PROMOVAREA PATRIMONIULUI CULTURAL

Casa de Cultură “Ion Luca Caragiale” a Municipiului Ploieşti se alătură proiectului educațional “Promovarea patrimoniului cultural. Mărțișorul. Exercițiu practic-confecționarea unor obiecte decorative pentru 1 Martie”, care se va desfășura în data de 28 februarie 2018, la Colegiul Tehnic “Toma N. Socolescu” din Ploiești.

Proiectul, inițiat de prof. Alina Bălan, se va desfășura la clasa a IX-a A și va consta în confecționarea de mărțișoare, simboluri ale primăverii. Activitatea va fi structurată în două părți: prima parte va fi una teoretică, centrată pe tema patrimoniului cultural, în care elevii vor viziona un film legat de subiectul mai sus-menționat, iar a doua parte va avea un caracter aplicativ, fiind un atelier practic pe tema Mărțișorului.

În cadrul acestui atelier, doamna Luminița Avram, referent în cadrul Casei de Cultură “Ion Luca Caragiale” a Municipiului Ploiești, le va explica elevilor procesul confecționării micilor obiecte decorative, îndrumându-i și ajutându-i să realizeze singuri mărțișoarele.

Obiectivele acestui proiect educațional sunt: descoperirea și promovarea tradițiilor, a patrimoniului cultural în rândul tinerilor, stimularea creativității și dezvoltarea abilităților practice, confecționarea de obiecte decorative, promovarea artei și cultivarea gustului pentru frumos.

Tags : casa de cultura ion luca caragialemartisor

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.