close
PromovateTradiții

Rețeta de joi: Cocktail fără alcool

Câtă luciditate, atâta plăcere

Din structurile CSȘ Ploiești, ne-a surâs Cristina Dumitrescu. Amabilă ca întotdeauna, s-a arătat dispusă să ne prezinte descoperirile sale culinare. Invitata noastră ne-a mărturisit că simte o plăcere copilărească să inventeze noi și noi preparate. ”De fapt, Borges afirmă că pentru copii a descoperi este sinonim cu a inventa”, ne lămurește Cristina, care se arată și o pasionată cititoare. 

Shaker peste tot

Felurile pe care invitata ni le prezintă azi se prepară cu Shaker-ul, un vas din plastic, prevăzut cu gradații și cu capac. Cristina Dumitrescu preferă să scrie numele vasului cu literă mare, tocmai pentru a-i sublinia importanța. Shaker-ul nostru trebuie să aibă 750 ml.

Prima recomandare: Cocktail fără alcool

Ingrediente pentru 4 persoane:

200 ml nectar de pere

150 ml suc de ananas

200 ml limonadă

15 ml strop de mentă

”Vărsați toate ingredientele în Shaker, amestecați și serviți! Fiind fără alcool, are rolul de a mări gradul de luciditate. Și de plăcere, pentru că plăcerea este deplină, neanesteziată adică.

Pornind de la această primă recomandare, puteți să inventați tot felul de cocktailuri, din ceea ce găsiți potrivit prin casă”.

(urmare în ediția de joi, 3 iulie 2023)

                                                                          A consemnat Leonida Corneliu CHIFU, om cu Shaker

 

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.