close
PromovateTradiții

Rețeta de joi: Turtă dulce sau la început au fost clătitele

”După apariția Shaker-ului, lumea nu mai e la fel”

(urmare din ediția 27 iulie 2023)

În această ediție, vă vom prezenta al doilea preparat culinar dintre cele trei  propuse de Cristina Dumitrescu, instructor la CSȘ Ploiești: turtă dulce 

Ingrediente pentru 6 persoane:

150 ml făină

150 ml zahăr

2 plicuri zahăr vanilat

100 ml nucă de cocos rasă

6 ouă

Grame în mililitri

Am observat că invitata noastră obișnuiește să indice cantitățile în mililitri și pentru unele produse alimentare care nu sunt lichide. Care să fie explicația? ”Cantitățile sunt date în mililitri pentru că Shaker-ul are gradații pentru produse lichide – ne lămurește Cristina. Cele nelichide se toarnă în Shaker până la indicația respectivă. Așadar, se toarnă în Shaker cantitatea de zahăr până la indicația 150 ml”.
Complet lămuriți, am ascultat cu interes urmarea.
”Vărsați toate ingredientele, în ordine, în Shaker, puneți rozeta în jos, înșurubați capacul, răsturnați Shakerul înainte de amestecare, pentru a cădea elementele solide. Agitați vertical, apoi orizontal, de 8-10 ori”.
Apoi, se varsă conținutul din Shaker, puțin câte puțin, în 500 ml lapte fierbinte, amestecând cu o lingură. După aceea, se toarnă preparatul într-o formă unsă (tavă), tapetată cu făină, cu diametrul de aprox. 22 cm, și se coace în bain marie sau într-un cuptor încălzit în prealabil 45 minute la 180 de grade. ”De obicei, acest preparat se servește ca desert. Rețeta am inventat-o după ce am primit Shakerul. După apariția Shaker-ului, lumea nu mai e la fel Am început prin a inventa o rețetă cu clătite”. Dar despre acestea, altădată.

(urmare în ediția de joi, 10 august 2023)

                                                                       A consemnat Leonida Corneliu CHIFU,
                                                                                                                                 trăitor în lumea post-Shaker

 

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.