close
Creștinătate

Românii din Bruxelles au o nouă biserică. Mitropolitul Iosif a sfințit noul lăcaș de cult

Parohia Uccle/ Facebook

Comunitatea românescă din Bruxelles are un nou lăcaș de cult. În Duminica după Botezul Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale, a oficiat slujba de sfințire a bisericii, informează pagina de Facebook a Parohiei Uccle.

Parohia Uccle cu hramurile Sf. Ap Petru și Pavel și Sf Gertrude de Nivelles a fost concesionată comunității românești de Arhiepiscopia Romano Catolică din Bruxelles pentru o periodă de 77 de ani. Biserica a fost restaurată de comunitatea românească.

Sute de credincioși au participat la sărbătoarea comunității parohiale. De asemenea a fost prezent ambasadorul României în Regatul Belgiei și sefa secției consulare a Ambasadei României.

În Bruxelles Biserica Ortodoxă Română are patru parohii.

(basilica.ro)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.