close
CreștinătatePromovate

Românii din Shanghai au participat la prima Sfântă Liturghie oficiată în limba maternă pe teritoriul chinez

Românii din Shanghai au participat la prima Sfântă Liturghie oficiată în limba maternă pe teritoriul chinez

 

În data de 26 mai, românii din Shanghai au participat la prima Sfântă Liturghie oficiată în   limba maternă pe teritoriu chinez, la sediul Consulatului General al României la Shanghai.

Slujba a fost oficiată de pr. Constantin Prihoancă, cleric în cadrul Mitropoliei Ortodoxe Române a Germaniei, Europei Centrale și de Nord, aflat într-o vizită misionară în Republica Populară Chineză, în perioada 18-31 mai.

„Tinerii ortodocși din Shanghai au avut ocazia să participe activ la câteva întruniri catehetice și să primească răspunsuri  la problemele pe care actuala generație de creștini ortodocși le are foarte departe de casă”, a declarat pr. Constantin Prihoancă.

„Mulți români din această parte a lumii au avut prilejul să se spovedească și să primească Sfânta Împărtășanie, să facă pomenirea celor adormiți și de asemenea să asculte pentru prima dată Sfânta Liturghie în limba română în această parte a lumii”, a adăugat clericul.

În cadrul întâlnirilor catehetice, a fost discutată necesitatea înființării unei parohii ortodoxe românești, pentru cei aproape 300 de români și basarabeni care trăiesc în zonă. Cea mai apropiată parohie românească este la 1750 km distanță, în orașul Tokyo, Japonia.

Cu ocazia vizitei, Pr. Constantin Prihoancă a oferit comunității o Sfântă Evanghelie, un set de Vase liturgice, icoane și o cădelniță, pentru a fi folosite în cadrul liturgic, iar consulul României la Shanghai, Ovidiu Simina, a comandat patru icoane împărătești.

Foto credit: Mitropolia Ortodoxă Română a Germaniei, Europei Centrale și de Nord

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.