close
Cronică

Românii nu te merită – scrisoare deschisă primarului din Sfântu Gheorghe

dantanasa.ro

Domnule primar Antal Arpad,

Am aflat astăzi, deloc surprins, că ești din nou supărat pe români pentru că și-au permis să fluture drapelul României în centrul orașului la Zilele Sfântu Gheorghe, în timpul scurtului program folcloric românesc. Cred că ar trebui să fii supărat pe tine pentru faptul că le-ai permis românilor să se bucure de un program folcloric românesc chiar în centrul orașului. Puteai foare bine să procedezi ca în alți ani și să-i arunci la periferie. Dar tu ai fost bun iar românii au profitat de bunătatea ta și au fost răi. Chiar nu te merită românii ăștia!

Îmi pare rău și mie că ai cedat în fața tupeului românilor care au vrut și ei un program românesc în centrul urbei la zilele orașului. Ce tupeu la românii ăștia!! Iar ticăloșii de români au avut tupeul să vină și cu drapelul României, stricând atmosfera pur maghiară a Zilelor Sfântu Gheorghe.

Cred că e cazul să-i pedepsești exemplar pe românii din Sfântu Gheorghe iar anul viitor să finanțezi tot cu firimituri, dar mai mici, manifestările românilor în cadrul Zilelor Sfântu Gheorghe. Să nu te lași, domnule primar, iar anul viitor să te ții de tradiția de a avea un comitet de organizare a Zilelor Sfântu Gheorghe format exclusiv din cetățeni de etnie maghiară. Zilele Sfântu Gheorghe reprezintă o manifestare pur maghiară și așa trebuie să rămână. Românii merită să sufere pentru că au îndrăznit să fluture drapelul României în orașul tău, în care trebuie să se respire doar aer maghiar.

Ai dreptate domnule, nu orice loc public din oraș e demn de folclorul românesc. Cum să cânte folclor românesc în centrul urbei? Ai dreptate, inacceptabil! Dacă ar fi după tine l-ai interzice în totalitate dar nu ai ce să faci. De ochii lumii, pentru că ești tolerant și pentru a nu intra în conflict cu Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării mai lași un pic de la tine. Dar zic să fii ferm. Anul viitor să fii tu așa cum te știm și să nu mai permiți românilor să se manifeste liber, românesc, în centrul urbei. La periferie cu ei!

Să nu uiți anul viitor să le mai permiți comercianților să vândă drapele, insigne și ceramică cu harta Ungariei Mari. Că doar Zilele Sfântu Gheorghe despre asta sunt, despre tot ce este maghiar și despre tot ce își doresc maghiarii. Românii care au ceva de comentat să plece. Că doar Sfântu Gheorghe e orașul tău. Iar tu vrei un oraș exclusiv maghiar ca să dovedești istoriei ce secui viteaz ești, tu care cu două generații în urmă erai român.

Cu rezervată considerațiune,

Dan Tanasă, covăsnean

(dantanasa.ro)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.