close
CreștinătatePromovate

Românii vor construi o nouă biserică în Lombardia, la Voghera. A fost semnat protocolul cu primăria orașului

Episcopia Italiei

 

Preotul Cătălin Stergărel a semnat marți un protocol cu primăria Voghera în vederea construirii viitoarei biserici a parohiei românești din oraș. Biserica va fi închinată Sfântului Eftimie cel Mare, ocrotitorul parohiei.

Biserica va fi construită pe strada Oropa, pe un teren achiziționat de parohie în data de 22 iulie 2021 de la parohia catolică centrală a orașului Voghera.

Construcția este proiectată de arhitectul Andrea Salvadeo. Va dura aproximativ un an și va avea un cost de aproximativ 500 de mii de euro, informează ziarul local La Provincia Pavese citat de Româneștiri.

În prezent, slujbele parohiei românești din Voghera sunt oficiate la biserica San Giovanni Battista, pusă la dispoziția comunității ortodoxe române de către Curia Catolică.

Peste 1200 de români trăiesc în Voghera și în jur de 3000 în zonele limitrofe. Parohia Voghera face parte din Protoieria Lombardia I. Episcopia Italiei are 286 de parohii grupate în 24 de protopopiate.

(basilica.r0)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.