close
Social

S-a lansat HARTA interactivă a centrelor sociale și medicale ale Bisericii Ortodoxe din România și Moldova. Cum găsiți așezămintele pentru nevoiași din orașul în care vă aflați

activenews.ro
Patriarhia Română a lansat luni, 14 septembrie, harta interactivă a așezămintelor și locurilor unde Biserica Ortodoxă desfășoară activități sociale, filantropice sau medicale, pe teritoriul României și al Basarabiei, informează basilica.ro.
Noua secțiune, care poate fi accesată la adresa http://map.patriarhia.ro, își propune „facilitarea accesului populaţiei la toată gama de servicii sociale, medicale şi programe filantropice destinate principalelor categorii de beneficiari aflaţi în dificultate: copii, vârstnici, bolnavi, şomeri, persoane cu dizabilităţi, familii aflate în situaţii de risc social”, afirmă Părintele Cezar-Antonio Dumitrașcu, coonsilier Patriarhal în cadrul Sectorului Social-Filantropic al Administraţiei Patriarhale.
De asemenea, utilizatorii au la dispoziție o hartă cu locaţiile aşezămintelor marcate pe baza coordonatelor GPS, pagini individuale de prezentare conţinând date de contact, descriere şi fotografii precum şi facilităţi multiple de filtrare a informaţiei în funcţie de localizare la nivel de judeţ şi eparhie, tip de activitate, categorii de beneficiari, denumire, arată sursa citată.
În 2014, 758 de instituţii şi servicii sociale au funcţionat în cadrul Patriarhiei Române.
(activenews.ro)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.