close
CronicăPromovate

Să stăm o oră cu coatele pe pervaz

 

– Vezi geamu’ ăsta? E numai unul, ochiul tău îl poate tripla.
– Ai zis “dribla”? (Știi, meciul de aseară).
– Tot aia, ideea e că n-am încredere în tine. Nici în mine.
– Da’n geam ai?
– Cred că da. Măcar el, așa dintr-o bucată cum e (plus croielile termopane), ne arată deschis, mereu, cât cer poate cuprinde. Mi s-a năzărit acum, nici măcar o privire n-aruncăm!
– Ei, nu! Scrie peste tot <privește cerul>. Și noi mintenaș ridicăm nasul din pământ.
– Găsești? Ia zi-mi, când ai stat ultima dată locului, indiferent de vâltoarea vieții, și ai <belit> pur și simplu ochii la cer? Uite-așa, holbându-te la albastrul senin sau plumbul ploii, după caz și vreme. Zi!
– Păi, aș cam minți să spun “ieri”. Chiar “alaltăieri” sau “acum o săptămână … sunt prea supărat, am multe pe cap, tata e bolnav, copiii nu-și văd de școală, la serviciu sunt probleme … bine, știu, tu ești și mai necăjit cu drama ta.
– Vezi? Crezi că le putem da pe toate la o parte și să stăm o oră pur și simplu cu coatele pe pervaz?
– N-am timp! Stai tu și pentru mine. Dă-mi dup’aia mesaj dacă a mai coborât. Atunci nu mai trebuie să ridic ochii. Și nici de geam n-am să mai am nevoie, pa!

(Amorena Minculescu)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.