close
Magna EuropaPromovate

Sassoli despre coronavirus: „Momentul este grav, iar Parlamentul nu va sta cu brațele încrucișate”

europarl.europa.eu

UE trebuie să conducă relansarea economiei europene în urma crizei coronavirusului, a declarat liderilor UE președintele Parlamentului, David Sassoli, pe 26 martie.

În începutul unei videoconferințe cu liderii UE, dedicate combaterii pandemiei Covid19, domnul Sassoli a spus că, deși acum accentul ar trebui să fie pe măsuri legate de sănătate, este necesar și „să ne gândim la cum să relansăm economia europeană, să protejăm ocuparea forței de muncă și modelul nostru social”.

„Știm deja cu certitudine că epidemia Covid19 va declanșa o scădere fără precedent a activității economice, într-un moment în care economia europeană deja suferea de o creștere scăzută și o inflație excesiv de scăzută. Nu ne putem permite ca grava criză de sănătate cu care ne confruntăm acum să se transforme într-o criză financiară, economică, socială și politică”, a adăugat președintele.

Domnul Sassoli a menționat măsurile semnificative luate deja de UE, cum ar fi pachetul prezentat de Comisia Europeană, dar a spus că este necesară și elaborarea de noi instrumente. Dumnealui a mai arătat că ar fi importantă creșterea capitalului Băncii Europene de Investiții, pentru ca aceasta să poată sprijini întreprinderile mici și mijlocii.

O altă inițiativă pe care președintele a menționat-o este necesitatea unui mecanism comun pentru datorii, care „să ne permită să strângem fonduri pe piață pe baza acelorași condiții pentru toți și să finanțăm politicile necesare pentru relansarea Uniunii după această pandemie”.

Domnul Sassoli a adăugat: „Nimeni nu trebuie să dea înapoi. Această criză va arăta capacitatea noastră reală de a construi viitorul Europei sau va însemna înfrângerea proiectului european.”

Președintele a spus că este crucial să se asigure continuitatea activității instituțiilor UE. „Trebuie să demonstrăm cetățenilor noștri că Uniunea Europeană este răspunsul la această urgență și la criza care va urma.”

„Parlamentul va rămâne deschis și sperăm să avem în curând măsurile necesare pentru a putea vota asupra lor. Momentul este grav, iar Parlamentul nu va sta cu brațele încrucișate”, a mai spus președintele.

(europarl.europa.eu)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.