close
Tradiții

Satul din România inclus pe lista celor mai colorate destinații din Europa

Un sat din nordul României este una dintre destinațiile cele mai colorate din Europa, potrivit faimosului ghid turistic Lonely Planet.

Într-un articol intitulat Cele mai colorate 10 destinații din Europa, scriitoarea Tamara Sheward de la Lonely Planet a întocmit o listă pe care a inclus și comuna Ciocănești din județul Suceava din România. „Munții Carpați. Însăși numele, ne face să ne gândim la povești cu vampiri și vârcolaci. Totuși, în regiunea istorică a Bucovinei, satul Ciocănești reprezintă o excepție de la această viziune: până la urmă, ce poate fi mai puțin înfricoșător decât un sat întreg pictat precum ouăle de Paște?”, potrivit lonelyplanet.com.

Scriitoarea reamintește de asemenea, cititorilor că decorarea ouălelor de Paște a fost o tradiție aici de secole, dar numai în anii 1950 locuitorii au început să picteze aceleași desene elaborate pe casele lor.

Comuna Ciocănești este situată într-una din cele mai frumoase regiuni din România. Drumurile din zonă ar putea pune la încercare răbdarea turiștilor, dar priveliștea merită efortul din plin. Totodată, turiștii vor putea faceți un tur al mănăstirilor din Bucovina, adevărate „capodopere bizantine”, precum Mănăstirea Voroneț.

Alte locuri din Europa incluse în listă sunt: ​​Burano (Veneția), Zalipie (Polonia), Costa Nova (Portugalia) și Kinsale (Irlanda).

Tags : obiceiuriromaniasate pitorestitraditii

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.