close
Cenaclu - CronicaCenaclul I.L. CaragialePromovate

Ședința de lucru a Cenaclului literar “I. L. Caragiale” din 6 septembrie, 2021

 

Programul s-a desfășurat conform anunțului de pe afiș.

Invitat a fost d-l Dumitru Buțoi, președinte al Asociației Cultural Umanitară “Luceafărul de Vest” din Timișoara. Domnia sa a făcut o scurtă prezentare a carierei dumisale de petrolist, dar și a preocupărilor dumnealui culturale.

Dumitru Buțoi este coordonator şi fondator al periodicului ,,Petrolistul” (1983-2015), fondator şi redactor şef al “Jurnalui Juridic”, redactor şef şi fondator al revistei de cultură ,,Luceafărul de Vest”, publică materiale de presă cu un larg caracter social, însumând însemnări, reportaje, interviuri, portrete, realizând şi o importantă operă publicistică, în volume ca “Oamenii aurului negru”, ” Oameni şi destine”, 1999,” Oameni, foc şi apă”, “Septembrie de vis”, “Oameni şi miracole”, “Oameni şi amintiri”.

Dumitru Buţoi a primit Premiul “ACTA non verba!” pentru lucrările din Almanahul UZPR, 1919-2019.

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.