close
Agenda culturalăPromovate

Spectacole la la Filarmonica „Paul Constantinescu” Ploiești

Seria recitalurilor continuă la Filarmonica “Paul Constantinescu”, de această dată cu un spectacol cu şi despre dragoste, “Greatest Love Songs“! Astfel miercuri, 14 februarie, de la ora 19:00, pianista Ioana Maria Lupaşcu, solist concertist al Filarmonicii noastre, împreună cu Violeta Barac – Visarion, solist vocal, aduc în dar publicului ploieştean cele mai cunoscute, apreciate și îndrăgite cântece de dragoste. De Ziua Îndrăgostiţilor, la Filarmonică veţi putea asculta piese ca “Je t’aime”, “When I fall in love”, “Fly me to the Moon” sau “Love me tender” precum şi multe alte lucrări care pun dragostea, cel mai frumos sentiment existent, pe cea mai înală treaptă a emoţiilor. În interpretarea sensibilă şi plină de romantism a celor două artiste protagoniste, care la fiecare apariţie impresionează publicul prin talentul lor remarcabil, vă aşteptăm la o seară în care vom celebra dragostea aşa cum se cuvine, prin muzică. Biletele pentru “Greatest Love Songs” sunt disponibile atât online pe www.filarmonicaploiesti.ro cât şi la Casa de Bilete a Filarmonicii “Paul Constantinescu” Ploieşti şi la Agenția Teatrală, la prețuri de 20 de lei – întreg, 15 lei – pensionar și 10 lei – elev și student.

De asemenea, Filarmonica “Paul Constantinescu” vă invită joi, 15 februarie, de la ora 19:00, la un nou Concert Simfonic ce va avea loc în sala “Ion Baciu”. “Prin artă, spre bine!” Continuăm să vă dăruim, prin concertele noastre, bucuria şi liniştea pe care doar arta le poate reda. Iar concertul pe care l-am programat pentru joi, 15 februaie, este un alt exemplu de talent îmbinat cu valoroase pagini ale literaturii muzicale. Vom avea, din nou, invitaţi de seamă: maestrul Walter Hilgers, dirijor şi director artistic onorific al instituţiei noastre de cultură şi Emil Vişenescu, unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi clarinetişti români, iar concertul reprezintă un periplu prin mai multe stiluri şi şcoli muzicale. Pornim cu Uvertura „Coriolan”, lucrare scrisă de Ludwig van Beethoven în stilul clasic de maturitate. Continuăm cu „Concertino” în Mi bemol major pentru clarinet și orchestră, semnat de Carl Maria von Weber, creatorul operei romantice germane, pentru a merge, mai apoi, până la impresionismul lui Claude Debussy prin Rapsodia 1 pentru clarinet și orchestră. La final ne întoarcem la romantismul târziu al lui Anton Bruckner cu emblematica Simfonie nr. 0 în re minor, cea care, după ce a fost scrisă a fost declarată nulă de însuşi compozitorul, dar care s-a dovedit a fi o partitură superbă. Suntem onoraţi să includem şi acest concert în Proiectul “România 100 – Sărbătorim împreună” inițiat de Ministerul Culturii și Identității Naționale, mai cu seamă că vorbim despre un eveniment realizat cu amabilul sprijin al Ambasadei Republicii Federale Germania la București. Concertul va începe, ca de obicei, la ora 19:00, iar biletele sunt disponibile atât online, pe www.filarmonicaploiesti.eu, cât şi la Casa de Bilete a Filarmonicii “Paul Constantinescu” Ploieşti şi la Agenția Teatrală, la prețuri de 20 de lei – întreg, 15 lei – pensionar și 10 lei – elev și student.

Tags : filarmonica ploiestiGreatest Love Songsspectacole

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.