close
ActualitateAgenda culturalăPromovate

Tabăra de Sculptură Monumentală Contemporană de la Ploiești – Ediția a IV-a, 2021

”Mi-a plăcut foarte mult să lucrez aici, alături de colegii mei”

(Micro)Interviu, la final, cu sculptorul Vlad Dumitriu
 
R.: Ne-ați deschis ochii, domnule Dumitriu! Mulțumit de ceea ce ați realizat?
V.D.: Da.
R.: Întru totul?
V.D.: Da, întru totul! Poate mai puțin faptul că nu am reușit să amplasez lucrarea pe poziția dorită lucr, dar realizarea în sine a mers așa cum speram.
R.: Intenționați să reveniți atunci când va fi amplasată acolo unde doriți dvs.?
V.D. Bineînțeles. Cu siguranță, voi reveni. Locuiesc foarte aproape, la Câmpina. În 30 de minute pot reveni să supraveghez lucrările de amplasare.
R.: Cu ce sentimente vă despărțiți de lucrare? Colegul dvs., Dan Daniel, a început să plângă. A zis, plângând, că o lasă siiingură!
V.D.: (zâmbind) Eu sunt poate mai puțin emoțional, dar bineînțeles că aproape o lună de zile în care lucrezi susținut pentru a realiza o operă creează o acumulare de energie care se descătușează la sfârșit și vine și cu un sentiment de nostalgie, cu un sentiment de părere de rău că s-a încheiat…
R.: Melancolie…
V.D.: … dar e și bucuria încheierii cu succes a experienței. Sper să fie și o ocazie viitoare.
R.: Și eu sper ca aceste energii suplimentare, debordante ale dvs. să se reverse în lucrarea pe care o veți realiza la o ediție viitoare.
V.D.: Așa să fie! Aș fi încântat să am oportunitatea să particip și la ediții viitoare ale acestei  tabere. A fost o experiență deosebită. Mi-a plăcut foarte mult să lucrez aici, alături de colegii mei, cu care m-am înțeles foarte bine, și m-am reîntors așa, un pic, către partea aceasta de creație care mi-a lipsit în ultimii ani.
Interviu realizat de Leonida Corneliu CHIFU

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.