close
Film

Tenaris Cinelatino Câmpina 2017

O nouă ediție a festivalului de film Tenaris Cinelatino vine la Câmpina în weekendul 8-9 iulie 2017! Organizat de TenarisSilcotub, în parteneriat cu Primăria Municipiului Câmpina, festivalul include două proiecții în aer liber, cu intrare gratuită, organizate în parcul „La Soldat” în fiecare seară de la ora 22, după lăsarea întunericului.
Ca în fiecare an, Tenaris Cinelatino aduce un film românesc și un film din America Latină. Ediția din acest an se deschide, sâmbătă, cu filmul „Pe culmile iubirii”, în regia lui Nelson Núñez. O producție din Venezuela, o țară a cărei cinematografie trece prin momente interesante, filmul e și o comedie de succes. Pablo, un tânăr timid și fără viață socială, devine obsedat de ideea de a-și cuceri o fostă colegă de liceu, care a ajuns să trăiască practicând cea mai veche meserie din lume.
Duminică, tot de la ora 22, parcul „La Soldat” va găzdui proiecția unui film românesc care a avut premiera oficială cu doar câteva săptămâni în urmă. „Vara s-a sfârșit”, în regia lui Radu Potcoavă, e povestea a doi puști care își petrec vacanța de vară pe malul Dunării. Cei doi devin tot mai buni prieteni, până când unul dintre ei acceptă să însceneze răpirea celuilalt, pentru a-i șantaja tatăl absent. Bineînțeles, un asemenea gest nu poate rămâne fără consecințe neprevăzute!
Selecția filmelor a fost realizată în parteneriat cu Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR), organizatoarea celui mai mare eveniment de profil din sud-estul Europei, Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) și cu sprijinul Fundacion PROA, care coordonează evenimentele culturale organizate de Tenaris la nivel mondial.
Festivalul Tenaris CineLatino se află la cea de-a șasea ediție și are loc în Călărași (4-6 iulie), Câmpina (8-9 iulie) și Zalău (11-13 iulie), cele trei orașe din România în care are unități de producție compania TenarisSilcotub, formată dintr-o echipă de 1.700 de profesioniști care produc țevi din oțel fără sudură, folosite în industriile de petrol, gaze, a energiei, auto și mecanică.

Program Tenaris Cinelatino Câmpina 2017

 • Comedie. Venezuela, 2015
  Regia: Nelson Núñez
  Cu: Jesus Nunes, Vera Linares, Augusto Nitti
  Durata: 1h 30m

  Pablo nu are viață socială, iar asta pare să-i placă. Merge la același restaurant chinezesc, unde comandă același fel de mâncare, pe care îi mănâncă singur. Târât la o petrecere, o reîntâlnește pe Daniela, fostă colegă de școală, ajunsă prostituată. Pablo, însă, e hotărât să o cucerească, și apelează la ajutorul partenerului său de afaceri și al unui imigrant haitian.

 • Dramă. România, 2016
  Regia: Radu Potcoavă
  Cu: Ofelia Popii, Nicholas Bohor, Dan Hurduc
  Durata: 1h 45m

  Mircea și Alex sunt doi puști ce-și petrec vacanța de vară la Cernavodă, pe malul Dunării. Pe măsură ce prietenia celor doi devine tot mai strânsă, Mircea acceptă să-l ajute pe Alex să-și șantajeze tatăl absent, înscenându-și răpirea. Cei doi băieți nu anticipează însă toate consecințele gestului lor…

Tags : filmproiectiitenaris campina

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.