close
CronicăPromovate

TREI ARTIȘTI ȘI UN SCRIITOR

Prieteni lângă care am copilărit, jucându-ne frumos prin artă la vremea tinereții.

Regizorul Mihai Vasile, artista vizuală Cornelia Victoria Dedu, sculptorul Nicolae Lupu. Fiecare dintre ei mi-au făcut câteva frumoase portrete. Am avut de-a lungul timpului foarte mulți prieteni artiști desăvârșiți. Sergiu Rugină, Dan Strâmbu, Ion Sălișteanu, Florin Șuțu, Lucian Cioată, Ovidiu Paștina, Vintilă Făcăianu, Nicolae Kruch, Valter Paraschivescu, Ion Sinca, Marcel Bejgu, Eugen Petri, George Dumitru, Rita Badu, Cristina Galai, Alice Neculea, Justin Bratu, Corneliu Tache și mulți alții.

Le sunt recunoscător pentru felul în care mi-au împărtășit din știința lor despre artele frumoase pe care le stăpâneau într-un fel în care eu de-abia visam că se poate imagina. Le-am fost un continuu ucenic. Și, din fericire, ucenic am rămas. Cu bucuria și gratitudinea că am trăit în preajma lor și că îmi sunt și astăzi prieteni.

(Ioan Mihai Cochinescu)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.