close
Repere

Umberto Eco: Invazia imbecililor – drama internetului este că l-a promovat pe idiotul satului ca purtător de adevăr

Deși s-a stins în urmă cu aproape doi ani, Umberto  Eco rămâne prezent prin spiritul său, apropiat iluminismului, cu care a readus oamenilor secolului XX pasiunea de-a se redescoperi ca ființe ce există pentru a gândi.

  • Umberto Eco: Invazia imbecililor - drama internetului este că l-a promovat pe idiotul satului ca purtător de adevăr

La decernarea titlului de Doctor Honoris Causa în „Comunicare şi Cultură mass media” la Universitatea din Torino, în 2015, Umberto Eco a prezentat jurnaliștilor prezenți viziunea sa asupra modului în care internetul a reușit să impună figuri care cu greu pot oferi un model de urmat.

„Reţelele de socializare dau drept de cuvânt unor legiuni de imbecili care înainte vorbeau numai la bar după un pahar de vin, fără a dăuna colectivităţii. Erau imediat puşi sub tăcere, în timp ce acum au acelaşi drept la cuvânt ca şi un premiat cu Nobel. Este invazia imbecililor.

Televiziunea a promovat idiotul satului faţă de care spectatorul se simţea superior. Drama internetului este că l-a promovat pe idiotul satului ca purtător de adevăr”, a declarat Eco.

Și nu putem spune că nu are dreptate!

Tags : internetprostul satuluiumberto eco

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.