close
CreștinătatePromovate

Un milion de euro

basilica.ro

Regional Știri
Sprijin de aproape 1 milion de euro al BOR in ultimele 2 saptamani

Sprijinul financiar și material de până acum al Bisericii se ridică la suma de 4.105.002 lei, la care se adaugă o donație de 10.000 de lei făcută de Părintele Patriarh Daniel din salariul personal, în scopul achiziționării de materiale de protecție pentru voluntarii platformei ajutacubucurie.ro.

Platforma ajutacubucrie.ro a fost creată de Patriarhia Română și Federația Filantropia pentru a spriijini eforturile la nivel național în criza COVID-19. Pe această platformă online și la linia telefonică gratuită 0800-800.368 se poate cere, dar și oferi ajutor pentru cei vulnerabili și izolați din toată țara.

Sprijinul Arhiescopiei Iasilor:

Protopopiatul Botoșani a donat DSP și ISU Botoșani produse de igienă și alimente, bani pentru echipamente de protecție și dispozitive medicale de testare în valoare totală de 105.000 lei.
Mănăstirile confecționează lenjerii din bumbac 100% și saci din pânză pentru hainele persoanelor infectate, pe care le vor dona spitalelor.
Arhiepiscopia a înființat linia telefonică gratuită non-stop 0800.672.027, la care se oferă consiliere psihologică și se primesc cereri de ajutor concret, și platforma de voluntariat fiideajutor.ro, unde se poate cere sprijin și se pot înscrie cei care ajută persoanele vulnerabile.
Spitalul Providența din Iași, al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, oferă consultanță medicală online și telefonic pentru persoanele vulnerabile.
Arhiepiscopia a organizat o campanie de donare de sânge.
Mănăstirea Neamț oferă locuri de carantină, unde deja se află a doua serie de persoane în carantină.
Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

A donat două aparate și 2.000 de kituri de testare COVID-19 pentru Spitalul Județean „Sf. Ioan cel Nou”, în valoare totală de aproximativ 100.000 de euro și a lansat un apel la donații pentru mai multe aparate și kituri suplimentare.
A creat un grup de sprijin pentru personalul medical de la Spitalul Județean „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava, care, împreună cu instituții și firme, asigură pentru personalul medical cazare, masă, transport și recuzită medicală, dar și asistență spirituală și psihologică pentru personalul medical din zona Sucevei.

(TeleM)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.