close
Magna EuropaPromovate

Videoconferință a miniștrilor afacerilor europene, 24 martie 2020

consilium.europa.eu
Miniștrii au făcut schimb de opinii cu privire la extindere și la procesul de stabilizare și de asociere, axându-se pe Albania și pe Republica Macedonia de Nord.

Aceștia și-au dat acordul politic pentru deschiderea negocierilor de aderare cu ambele țări.

Acordul politic de astăzi de deschidere a negocierilor de aderare cu Albania și cu Republica Macedonia de Nord este o recunoaștere a eforturilor importante depuse de aceste două țări în materie de reforme. Ambele au demonstrat o voință politică clară de a avansa pe drumul lor european. Calea către aderare este lungă. Cu toate acestea, înregistrarea de progrese reale și susținute pentru îndeplinirea criteriilor de aderare îi aduce pe partenerii din Balcanii de Vest mai aproape de UE. Sunt foarte mulțumită că s-a deschis o nouă etapă în procesul de aderare a Albaniei și a Macedoniei de Nord la UE în timpul președinției croate, pentru care perspectiva europeană a Balcanilor de Vest este un aspect foarte important.

Andreja Metelko-Zgombić, secretara de stat croată pentru afaceri europene

UE deschide negocierile de aderare cu Albania și Macedonia de Nord

În urma videoconferinței, a fost lansată o procedură scrisă pentru adoptarea oficială a concluziilor Consiliului. Concluziile au fost adoptate miercuri, 25 martie. De asemenea, Consiliul a adoptat două declarații însoțitoare, iar Comisia a făcut o declarație.

(consilium.europa.eu)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.