close
Agenda culturalăPromovate

150 de copii din Câmpina participă la a IX-a ediție a Festivalului Concurs de Teatru pentru Elevi

La Casa de Cultură „Geo Bogza” se desfășoară astăzi cea de-a IX-a ediție a Festivalului Concurs de Teatru pentru Elevi, manifestare organizată de Biblioteca Municipală „Dr. C.I. Istrati”, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Câmpina. Este un eveniment frumos, destul de complex, la care s-au înscris aproximativ 150 de copii de la unitățile de învățământ din municipiu.

Evenimentul se adresează trupelor de teatru din cadrul unităților de învățământ. Este un concurs organizat pe trei secțiuni: monolog, scenetă și piesă de teatru (fragment). Juriul va ține cont de talentul actoricesc, omogenitatea trupei, stăpânirea limbajului scenic și armonizarea interpretării actorilor. Din juriu fac parte Liliana Șușu Ene – directorul Bibliotecii Municipale, Lenuța Leotescu – bibliotecar, scriitorul Florin Dochia, consilierul local Adrian Dochia și scriitorul Alexandru Ștefan – Sașa.
Astăzi are loc prezentarea momentelor artistice, iar festivitatea de premiere se va desfășura tot la Casa de Cultură, pe 14 iunie 2018. Vor fi acordate premii (constând în cărți și rechizite) pentru cea mai bună interpretare feminină/masculină, cea mai bună trupă de teatru, cel mai frumos costum, cel mai bun decor, cel mai bun monolog și un premiu special pentru creativitate.
Directorul Bibliotecii Municipale, Liliana Șușu Ene, a declarat pentru Câmpina TV că, la ediția din acest an, spre deosebire de edițiile precedente, cei mai mulți participanți sunt din ciclul primar. Sunt în jur de 15 trupe de teatru, iar 12 copii vor prezenta câte un monolog.

Tags : campinafestivalteatru copii

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.