close
ActualitatePromovate

28 iunie 1940 – ziua neagră din istoria neamului românesc

28 iunie 1940 – ziua neagră din istoria neamului românesc, când Basarabia şi Bucovina de Nord au fost cedate fără luptă şi ocupate de trupele sovietice, în urma pactului Ribbentrop-Molotov.

Pentru miloane de români a început calvarul sovietizării şi al deznaţionalizării, curgând râuri de lacrimi şi sânge.

Bucureştenii, dar şi oamenii din alte localităţi, au îngenunchiat de durere în stradă în ’40, la aflarea ştirii îngrozitoare.

În anii din urmă, înainte de a se discuta măcar în mainstream despre dezinformările ruse legate de Basarabia și Bucovina, am criticat Ambasada Rusiei la Bucureşti pentru narativele false legate de „eliberarea” Basarabiei și a Bucovinei de sub „nazism” la 28 iunie 1940. „Eliberare” prin crime, deportări, jafuri şi violurilor a zeci de mii de români de către trupele sovietice. Am fost criticați, la rândul nostru, că „exagerăm”. Până când Rusia a atacat Ucraina, din nou, anul trecut.

Rusia ocupă în continuare în mod ilegal, în urma unor agresiuni armate, teritorii din Georgia. Armata a 14-a rusă nu a părăsit încă Transnistria.

Evident, niciun oficial român, nicio instituție publică nu deplânge crimele sovietice începute în 28 iunie 1940… N-ar fi „corect politic”, nu? Cum nu este nici „corect politic” să aperi drepturile românilor din Ucraina mai mult decât prin „discuții” fără rezultat de peste 30 de ani.

Basarabia întreagă e pământ românesc, orice ar spune alții şi oricât ar nega-o „ai noștri”! Și în loc să se intervină pentru românii din Bucovina în mod real și eficient, oficialii dorm în bocanci, în aplauzele politicienilor care vor să profite de subiect…

#Basarabia #Basarabiapamantromanesc
#BasarabiaeRomania #Bucovina
#ligastudentilor

Via Liga Studenților Iași

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.